Reînvie o legendă auto a României. O echipă de studenți a construit iAro 2016

iAro 2016 FOTO: 4tunning.ro
iAro 2016 FOTO: 4tunning.ro

Un grup de studenți din Iași s-a gândit să renască celebra mașină de teren Aro, automobilul 4X4 românesc. iARO Camarad Army este o mașină 4X4 modernă, care are în dotare toate standardele actuale ale automobilelor, cu un design inspirat după primele Aro produse la Câmpulung.

Potrivit 4tunning.ro, iARO a fost deja construit și se află parcat în fața Facultății de Mecanică din Iași. Studenții ieșeni anunțau în urmă cu aproximativ patru luni că au făcut rost de un Aro 244 Crosslander, fabricat pentru piața din America de Sud. De asemenea, spuneau că va fi dotat cu un motor și transmisie Toyota Hilux.

Aro România a scos prima mașină 4X4 pe poarta uzeinei de la Câmpulung-Muscel în 1957. Au fabricat peste 380.000 de vehicule, iar două treimi au fost exportate în peste 110 țări. Aro a ieșit din fabricație în 2003.

În toamna anului respectiv, Statul român a vândut pe 180.000 de dolari aproape 70% din companie unei firme deținute de un american de origine cubaneză.

Potrivit contractului de privatizare, acesta ar fi trebuit să investească 2 milioane de dolari, însă nu a avut loc nicio investiție.

În mai 2007, omul de afaceri Nicolae Rațiu, fiul celebrului țărănist Ion Rațiu, a reușit să preia o parte din activele companiei și a derulat investiții pentru reabilitarea platformei și reconversia unor hale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie
Reduceri eMAG. Prețuri cu 50% mai mici la pantofi sport

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.