Reîncep examenele pentru permisul de conducere. Ce reguli trebuie respectate

FOTO: Skica911/Pixabay.com
FOTO: Skica911/Pixabay.com

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că se reia activitatea de examinare.

În ceea ce privește programarea candidaților, cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16 martie – 17 mai și pentru care există o programare prealabilă pentru proba practică se vor putea înscrie prin intermediul școlilor de conducători auto, prin informarea acestora.

„Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora”, transmite DRPCIV.

Examenele vor fi susținute începând cu 2 iunie, iar activitatea de examinare la proba teoretică se va face începând cu 15 iunie, în funcție de numărul de candidați și capacitatea de preluare a serviciilor publice comunitare. Decizia va fi postată pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

– Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

– Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

– Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

– Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto. Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități, mai transmite autoritatea.