Regulile lui Vela: Nunțile și înmormântările din starea de alertă, cu cel mult 16 participanți

Marcel Vela. Foto: Gov.ro

Într-o sesiune de răspunsuri la întrebările publicului, ministrul Internelor, Marcel Vela, a dezvăluit numărul maxim al participanților la diferite evenimente.

Astfel, o petrecere de apartament nu poate avea, a decis Marcel Vela, mai mult de opt persoane.

”Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștere, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane”, a declarat ministrul pe Facebook.

El a vorbit și despre normele de asistență la alte evenimente.

”Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religioase”, a mai explicat ministrul, referindu-se la nunți, înmormântări, botezuri.

”Limita de 8 persoane se referă la spații închise”, a mai spus ministrul Vela.

”Într-un apartament situația este riscantă epidemiologic să fim mai mult de opt persoane la masă”, a adăugat ministrul de Interne.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.