Reguli noi la metrou. Cât de des vor ajunge trenurile în stații

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Relaxarea măsurilor stricte de limitare a circulației din ultimele luni vine cu o serie de provocări, în special pentru transportul în comun.

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, metroul bucureștean va folosi toate trenurile pe care le are pentru a scurta timpii de așteptare în stații la 2-3 minute, în cel mai bun scenariu.

”Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiții de siguranță. În stații, de asemenea, se păstrează distanța. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de așteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcție de stațiile Metrorex”, a declarat Lucian Bode.

Reguli noi la metroul din București

Ministrul a adăugat că un set mai larg de recomandări în ceea ce privește transportul în comun este așteptat de la Comisia Europeană, până în 15 mai, când România va trece de la starea de urgență la starea de alertă, iar restricțiile de circulație vor fi relaxate.

Metroul bucureștean, singurul din țară, avea, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, o medie zilnică de aproximativ 700.000 de călători.

Rețeaua subterană de transport din Capitală are 52 de stații, distribuite pe 4 linii.