Regretele mamei care și-a umilit copilul de Moș Nicolae: ”Copilul e sufletul meu”

Mama copilului în vârstă de 5 ani care a fost traumatizat de întâlnirea cu Moș Nicolae spune că recunoaște că a greșit și susține, cu lacrimi în ochi, că nu și-a lovit sau matratrat vreodată băiețelul.

Anul acesta, întâlnirea unui băiețel de grădiniță cu Moș Nicolae a ajuns să fie unul dintre cele mai vizionate filmulețe din luna decembrie, pe internet. Băiatul stă în genunchi în fața bărbatului deghizat în Moș Nicolae (unchiul copilului, de fapt) și plânge în hohote, temându-se că va fi lovit cu un băț.

Bărbatul îl pune pe copil să promită că nu va mai mâzgăli pereții grădiniței și că o va asculta de acum încolo pe mama sa. Filmul, înregistrat de un membru al familiei, a ajuns la tatăl natural al băiatului, aflat la muncă în străinătate. Acesta a sesizat Protecția Copilului, șeful din Bistrița-Năsăud al serviciului ordonând dechiderea unei anchete. Părerea personală a acestuia este că vorbim de un caz de abuz. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, faptele se încadrează la rele tratamente aplicate minorului, iar cei vinovați riscă între trei și șapte ani de închisoare.

Mama: ”Așa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greșit”

Părinții băiețelului s-au cunoscut în Italia, la muncă. Deși femeia a rămas însărcinată, cei doi nu au ales să formeze o familie împreună. Mama își crește singură copilul.

„Am vrut să îl speriu puţin de Moş. A primit şi cadouri. Nu cred că în filmarea aia s-a văzut că l-a snopit în bătaie Moşu`. Recunosc că, ca şi mamă am greşit puţin. Îl cresc singură. Aşa am crezut că e bine să fac. Recunosc că am greşit. E copilul meu şi mă doare sufletul. Nu îl maltratez, e sufletul meu. Poate am exagerat puţin, dar nu l-am maltratat sau bătut niciodată”, a mărturisit mama băieţelului, citată de adevarul.ro.

Bunica: ”Nu am făcut nimic ieşit din comun, l-a speriat moşul puţin cu bota”

Bunica băiețelului crede însă că nu a fost nimic greșit în ciudata scenetă de familie.

„Aşa vine Moşu`cu bota, l-a pus să zică nişte rugăciuni şi atât. S-a panicat (n.r. băieţelul) că i-a fost frică de Moş, probabil. Filmuleţul l-a făcut un nepot de-al meu şi l-a trimis tatălui copilului, care a vrut să ne facă un rău şi ne-a făcut. […] Şi la grădiniţă are probleme, pentru că are foarte multă energie. Nu l-am bătut niciodată, nici eu, nici maică-sa. Nu consider că l-a traumatizat pe copil. Nu a fost o sperietură după care să rămână copilul cu traume. Nu am făcut nimic ieşit din comun, l-a speriat moşul puţin cu bota, asta-i drept”, spune bunica.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.