Regenerarea părului după vară – rutina eficientă de îngrijire a părului

Pentru a restabili aspectul parului deteriorat de soare si de temperaturile ridicate, aveti nevoie de ingrijirea potrivita a parului si de produse cosmetice naturale.

Ce se intampla cu parul in timpul verii?

Soarele arzator, radiatia solara, apa sarata si lipsa unei protectii adecvate deterioreaza parul pe termen scurt. Dupa vara, majoritatea oamenilor au probleme cu caderea parului, lipsa de stralucire si rezistenta. Chiar si scalpul este slabit si adesea ars de soare.

Radiatiile UVA si UVB duc la imbatranirea parului si distrug stratul natural hidrolipidic care acopera parul. Radacinile de par slabiti nu pot tine parul, ceea ce duce la caderea si la o crestere mai lenta.

Razele soarelui patrund, de asemenea, adanc in celulele pielii, iar efectele adverse ale acestora sunt de obicei observate in timpul toamnei, cand parul isi pierde elasticitatea si stralucirea, devenind uscat, plin de varfuri despicate, fire rigide, fragile si greu de manevrat.

Ingrijirea parului multidimensionala – cheia unei regenerari eficiente

Pentru a regenera toate tipurile de par trebuie sa tineti cont intotdeauna de toti factorii care alcatuiesc structura sa. Ingrijirea parului poate fi comparata cu o masina: nu este suficient sa o lustruiti pentru a o face sa functioneze bine, deoarece ceea ce conteaza cel mai mult este ceea ce se afla sub capota. Parul functioneaza la fel: daca structura sa interna este deteriorata, trebuie regenerata si nu doar concentrata pe suprafata.

Pentru a avea un par frumos, trebuie sa le oferiti substante care nu doar imbunatatesc structurile interne, ci au un impact direct asupra sanatatii si starii lor. Cheia unei regenerari eficiente este selectarea produselor cosmetice potrivite, luand in considerare nevoile parului. La Oferte Black Friday Romania puteti gasi astfel de produse. Tratamentele regulate sunt, de asemenea, foarte importante. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie sa mergeti la coafor si sa faceti tratamente costisitoare, dar un tratament cu produse de calitate, precum Kerastase, va fi suficient pentru a obtine par frumos, puternic si regenerat, care va inceta sa cada si va incepe sa creasca sanatos si gros in cateva saptamani.

Regenerarea parului dupa vara – taiati varfurile

Soarele usuca mai intai varfurile, deoarece acestea sunt partea „mai veche”. Adesea capetele sunt deteriorate, foarte uscate decolorate si despicate. Capetele despicate nu pot fi imbinate din nou, asa ca cel mai bun lucru este sa le taiati dupa vara pentru a nu se deteriora in continuare. Odata ce varfurile deteriorate sunt taiate, parul va deveni mai usor si mai simplu de coafat (peria nu se va opri la capete).

Regenerarea parului dupa vara – sampon special

Sanatatea scalpului este unul dintre cei mai importanti factori ai parului puternic si regenerat, deci trebuie sa il curatati in mod regulat. Reziduurile cosmetice, excesul de sebum, praful, murdaria si toxinele din mediu se acumuleaza pe scalp. Excesul de keratina din produsele cosmetice se poate acumula si la baza parului, blocand foliculii de par. Acest lucru determina o limitare a rezistentei parului la baza, dar si intreruperea functionarii glandelor sebacee. Parul excesiv de gras rezulta adesea din cauza unei curatari slabe a scalpului.

Prin urmare, urmatorul pas in ingrijirea parului este curatarea cu un sampon special care curata pielea capului si elimina toate impuritatile, produsele cosmetice, sebumul si toxinele de mediu. Un sampon Kerastase, de exemplu, faciliteaza absorbtia nutrientilor pe care ii furnizam parului, utilizarea balsamului si a uleiurilor naturale, facand fiecare rutina de ingrijire mai intensa si mai eficienta. Doar aplicati-l o data pe saptamana si veti vedea rezultatele uimitoare!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.