Refurbished vs second hand. Care e diferența dintre ele și cum găsești electronice ieftine

Marele avantaj al produselor electronice și electrocasnice refurbished sau second hand este prețul. Astfel de produse pot fi cumpărate la prețuri care pot fi chiar și de două ori mai mici decât prețul pentru unele noi.

De asemenea, ele pot fi testate în showroom-uri înainte de achiziționare.

Iată care sunt diferențele între produsele refurbished și cele second hand.

Refurbished vs second hand – comparație

Electronicele sau electrocasnicele refurbished sunt produse pe care clienții le-au returnat la producător sau în magazinele de distribuție din diferite motive și care au fost reparate și testate înainte de a fi revândute.

Principala diferență între electronicele refurbished și electronicele folosite (acestea din urmă fiind numite și second hand sau la mâna a doua) este aceea că produsele refurbished au fost testate, verificate și reparate pentru ca acestea să funcționeze impecabil. Astfel, ele nu au defecte, în timp ce produsele folosite pot avea mici defecțiuni sau imperfecțiuni.

De regulă, electronicele refurbished funcționează excelent și arată perfect. Ele pot veni cu o garanție de până la 3-4 ani.

Este posibil ca electronicele refurbished să fie pur și simplu niște produse pe care clienții au decis să le returneze din diverse motive și care să fie practic noi. Unele produse sunt returnate deoarece cutiile în care au fost livrate au fost deteriorate.

O altă posibilitate este ca acestea să fie produse care au avut defecte sau probleme de funcționare, care au fost înapoiate deoarece erau în garanție și pe care producătorul le-a revândut după ce le-a reparat și s-a asigurat că acum electronicele respective funcționează corect, la parametrii specificați de producător (toate componentele sunt testate pentru a funcționa optim).

Refurbished vs second hand – garanție și transport gratuit

O altă categorie sunt electronicele care au fost returnate la producător fără să aibă nicio problemă sau defecțiune: spre exemplu, o companie poate decide să înnoiască toate calculatoarele angajaților, iar în acel moment trimite computerele vechi înapoi la producător, care le testează, le verifică, eventual le înlocuiește unele piese, iar apoi le pune din nou în vânzare.

Electronicele refurbished mai sunt numite produse „recondiționate”, „reparate” sau „recertificate”.

Numeroase companii din lume au secțiuni speciale pe site-urile lor unde vând electronice refurbished.

Practic, aproape orice electronice, de la cele mari la cele mici, pot fi vândute ca refurbished. De exemplu, acest site are reduceri la electronice refurbished pentru bucătărie, de la cafetiere, grătare electronice, blendere sau mașini de pâine la mixere, minitocătoare, aparate de gătit, friteuze și cuptoare cu microunde.

Spre deosebire de produsele refurbished, electronicele second hand sunt acele electronice care sunt revândute după ce au fost utilizate o perioadă de timp. Ele funcționează, dar pot prezenta zgârieturi pe carcasă sau pot avea defecte minore.

Electronicele second hand vin și ele însoțite de o garanție, care poate fi de minimum un an. Un alt avantaj este că livrarea lor poate fi gratuită, ca în cazul acestor produse, care beneficiază și de garanție de retur în termen de 90 de zile de la cumpărare.