Reformă, nu glumă! Anchetat penal pentru abuzurile din 10 august 2018, Sebastian Cucoș e din nou șef peste jandarmi

Sebastian Cucoș. Foto: Captură Youtube

Sebastian Cucoș va conduce din nou Jandarmeria Capitalei, după ce fostul șef, teleormăneanul Cătălin Sindile, a fost înlocuit de ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor.

Fifor a promis că va reforma Ministerul de Interne, a cărui imagine a fost grav afectată de acțiunile tardive și lipsite de considerație pentru cetățean din ultima vreme, în special din cazul tragic de la Caracal.

Sebastian Cucoș, care a jucat un rol determinant în reprimarea protestului din urmă cu aproape un an, din Piața Victoriei, când peste o sută de mii de oameni au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene, bastoane și tunuri cu apă de către forțele de ordine, este, în prezent, urmărit penal.

Pentru PSD, însă, acest lucru nu contează, partidul având chiar o preferință pentru persoane care au și calitatea de inculpat. Cucoș, a cărui intervenție televizată cu mâna pe tricolor și înconjurat de icoane, de după evenimentele din 10 august, a rămas în memoria multor români, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Sebastian Cucoș fusese împuternicit, în 23 august 2018, în funcția de prim adjunct al Jandarmeriei Române, iar cum această împuternicire a expirat, el va reveni la Jandarmeria Capitalei, scrie Digi24.

Potrivit unor surse, Cucoș este, în acest moment, în concediu, și nu va participa la coordonarea jandarmilor la protestul anunțat pentru 10 august 2019.