Referendum pentru familia tradițională. Liviu Dragnea: ”Să nu ne grăbim”

Referendum pentru familia tradițională. FOTO: Captură video Youtube
Liviu Dragnea susține cu tărie organizarea unui Referendum pentru familia tradițională. FOTO: Captură video Youtube

Referendum pentru familia tradițională. Florin Iordache (PSD) a declarat că referendumul pentru modificarea Constituției privind familia ar putea fi organizat în 10 iunie. Șeful său, Liviu Dragnea, i-a tăiat-o: ”Să nu ne grăbim”.

”Cred că este o iniţiativă bună. De la început noi am spus că vom susţine o astfel de iniţiativă de modificare a Constituţiei”, s-a bătut Iordache cu pumnul în piept. Pentru organizarea acestui referendum pentru familia tradițională, președintele Klaus Iohannis trebuie să promulge legea pentru modificarea Legii referendumului.

Apoi, Senatul va adopta forma stabilită de Camera Deputaţilor de modificare a Constituţiei vizând familia.

”Cred că undeva în 10 iunie se va putea desfăşura referendumul pentru modificarea Constituţiei. Consider că toate forţele politice, chiar dacă la început s-au declarat împotriva modificării Constituţiei, toate forţele responsabile şi toţi oamenii politici responsabili vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este un demers normal”, a mai spus Iordache, care crede că România este ”parte a UE, dar are propriile tradiții și istorie”.

Referendum pentru familia tradițională

”Nu ştiu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred că 17 iunie este posibil”, a comentat Liviu Dragnea situația datei de organizare a referendumului pentru familia tradițională.

”Le-am spus şi colegilor mei: haideţi să nu ne grăbim, când o să vedem legea promulgată şi publicată, atunci putem să facem calendarul”, a completat Liviu Dragnea.

Referendum pentru familia tradițională. Ce spun politicienii

Ministrul apelor, Ioan Deneș, tot de la PSD, a parafrazat scriptura la ultima ședință pe tema referendumului.

“Iisus ne spune că trebuie să iubim toţi oamenii, dar asta nu insemnează că trebuie să iubim păcatele pe care le săvârşesc sau le fac. Instituţia numită familie cea pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ, e formată dintre sau din un tată bărbat şi o mamă femeie şi aş mai completa aşa cum sunt scrişi în certificatul de naştere”, a spus Deneș.

Deputatul liberal Daniel Gheorghe este și el de acord că România trebuie să apere familia tradițională: “Miza e răsturnarea ordinii normale şi răsturnarea lumii în care trăim azi”.

Referendumul pentru familia tradițională are și critici, cum ar fi președintele PNL, Ludovic Orban.

”Pe lângă faptul că sunt ultimii care ar trebui să susţină valorile familiei tradiţionale. Atât Dragnea, cât şi Tăriceanu, cât şi alţii. Ei, socialişti, fac parte din Partidul Socialist care a votat invers la nivel european. PSD încearcă să-şi creeze un adversar din PNL pe această temă. PSD şi ALDE sunt cei care blochează referendumul. Acum, legea care duce la revizuirea Constituţiei e blocată în Senat. Majoritatea o au în Senat PSD, ALDE şi UDMR. Liderii coaliţiei de guvernare sunt ultimii oameni care pot încerca să câştige pe confiscarea acestei teme”, a declarat acesta.

În opinia USR, PSD manipulează opinia publică şi foloseşte pretextul iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei ca să adopte un proiect de lege care elimină din prerogativele preşedintelui României.

Referendum pentru familia tradițională. Ce se dorește

Consultarea populară are ca scop modificarea Constituției, în care să se precizeze clar că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Coaliția pentru familie ar fi strâns trei milioane de semnături prin care a cerut acest referendum pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. În prezent, Constituția stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.