Referendum familia tradițională. Preot dezlănțuit în fața credincioșilor

referendum familia tradițională
Foto: Captură Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Referendum familia tradițională. Preotul arhidiacon Ioan Ardelean i-a certat pe credincioșii adunați în Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa și le-a spus că nu sunt creștin-ortodocși dacă nu merg la referendumul pentru familia tradițională și votează „Da”.

Preotul Ioan Ardelean s-a enervat în momentul în care citea mesajul prin care Patriahul Daniel îi invita pe toți credincioșii să meargă la urne weekendul viitor pentru a vota schimbarea Constituției. Ceea ce l-a nemulțumit pe Ioan Ardelean a fost faptul că unii credincioși au început să plece în timp ce el citea mesajul.

„Sper ca cei care pleacă din biserică acum sunt cei care sunt deja hotărâți să voteze și au plecat că ei știu ce trebuie să voteze. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum, deci nu-și mărturisește credința, și după aceea crede că e creștin-ortodox, se înșală cu amarnic iubiți credincioși, să știți”, a spus Ioan Ardelean cu o voce amenințătoare.

„Deci sper că cei care pleacă, cum spuneam, știu deja că votează „Da””, a ținut el să puncteze a doua oară.

Incidentul a avut loc duminică, 30 octombrie, în la finalul Liturghiei, potrivit adevarul.ro.

Referendum familia tradițională: BOR vrea apărarea familiei

Sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc Adunarea Națională Bisericească a BOR. Adunarea a lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul „apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu”.

“Adunarea Naţională Bisericească, compusă din toţi ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanţii clerului şi reprezentanţii credincioşilor mireni din eparhiile Patriarhiei Române, întrunită în şedinţa din 29 septembrie 2018, îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocși români să participe la referendum şi să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimţită între soţi”, cu formularea clară şi precisă: „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie””, se arată în comunicatul de presă emis în urma întrunirii, care poartă semnătura Patriarhului Daniel.

Referendum familia tradițională: Daniel acuză „acţiuni de boicotare agresivă”

În document, șeful BOR se arată nemulțumit de acțiunile de boicotare a referendumului: „În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor”.

Momentul în care preotul Ioan Ardelean îi ceartă pe credincioși poate fi văzut la 3 ore și 11 minute.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.