Record. Sumă uriașă pentru un loc de parcare într-un oraș din România

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Un loc de parcare a fost adjudecat, în urma unei licitații organizate de primărie, cu 30.000 de lei pe an. Este vorba despre un loc din cartierul brașovean Răcădău.

Potrivit Bzibrasov.ro, licitația ar fi ajuns atât de departe din cauza ambițiilor a doi vecini, care au vrut același loc aflat chiar lângă bloc. Cei doi au licitat mai bine de o oră și jumătate, din 10 în 10 lei, până s-a ajuns la 30.000 de lei, iar unul a cedat.

Cel care a câștigat licitația are la dispoziție 30 de zile pentru a plăti suma integrală, iar dacă nu virează banii, va pierde locul și nu va mai putea avea dreptul să participe la viitoarea licitație.

Câștigătorul licitației poate deține locul de parcare pentru o perioadă de cinci ani, doar dacă plătește suma în fiecare an.

„La noi, cred, cea mai mare sumă oferită vreodată a fost 2.000 de lei, dar nu a fost plătită. Anul acesta cea mai mare ofertă a fost 1.400 de lei la o licitaţie. E o surpriză foarte mare pentru noi, să vedem dacă va și plăti, pentru că e incredibilă. Până nu vedem acest lucru, e o discuţie.

Dacă va plăti cineva 30.000 de lei pentru un loc de parcare rezidenţial, e cea mai bună afacere pe care o autoritate publică o poate face cu un loc de parcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pimăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru Bzibrasov.ro.

Cu problema locurilor de parcare se confruntă toate marile orașe din România. De exemplu, în Capitală sunt peste 1,3 milioane de mașini și mai puțin de 200.000 de locuri de parcare.

În orașele din Europa, tarifele de parcare diferă în funcție de cât de aproape sunt acestea de centru. Londonezii trebuie să plătească echivalentul a peste 8 euro pe oră pentru a parca în centrul orașului, iar cei din Madrid, Oslo și Copenhaga peste 5 euro.

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.