Recital Ianis Hagi în Europa League. CFR Cluj, ghinionistă cu Sevilla

Ianis Hagi e tot mai iubit pe Ibrox Stadium. Foto: Rangers Football Club / Twitter

Dacă CFR Cluj, singura echipă românească prezentă în primăvara europeană, a fost la câteva minute de o victorie de prestigiu în fața spaniolilor de la Sevilla, Ianis Hagi a strălucit pentru Glasgow Rangers.

CFR Cluj a obținut doar o remiză, scor 1-1, pe teren propriu, cu cea mai titrată echipă din istoria competiției, Sevilla FC câștigând de cinci ori Europa League în ultimii 15 ani, în ”16-imile” de finală ale celei de-a două competiții valorice a fotbalului european.

Ardelenii au stăpânit jocul cu formația andaluză, deschizând scorul din penalty, prin Djokovici, după aproape o oră de joc. Ibericii au reușit să egaleze în minutul 82, prin En Nesyri, după o fază care a făcut șah-mat apărarea CFR-ului.

Șansele de calificare ale clujenilor în optimile de finală ale Ligii Europa sunt destul de subțiri, după egalul de aseară, însă un alt român ar putea să continue cursa pentru trofeul Europa League: Ianis Hagi.

Hagi jr. a făcut un meci mare pentru Glasgow Rangers, scoțienii reușind să câștige cu 3-2 ”acasă” în fața portughezilor de la Sporting Braga, care au condus cu 2-0 pe Ibrox Stadium.

Ianis Hagi a dat semnalul revenirii cu un gol splendid, în minutul 67, iar un sfert de oră mai târziu, după ce Aribo reușise să egaleze, a adus victoria scoțienilor, printr-o execuție norocoasă, șutul său din lovitură liberă fiind deviat în poartă de un jucător aflat în zid.

Returul șaisprezecimilor Europa League se joacă peste două săptămâni, la începutul lunii martie.