Reapare tractorul românesc: Va fi performant la nivel mondial

FOTO: irum.ro
FOTO: irum.ro

În această toamnă, IRUM Reghin anunță lansarea primului tractor 100% românesc, conceput și construit exclusiv de inginerii societății. Producția de tractoare românești a fost oprită în urmă cu 15 ani.

Directorul general al IRUM, Mircea Oltean, a declarat că începând de anul viitor vor fi produse la Reghin câte 500 de tractoare, în paralel cu modele produse sub licență din Belarus.

Primele tractoare românești au ieșit din faza de teste. Vor fi produse tractoare care vor avea între 85 și 105 cai putere. Peste 80% din componente sunt produse în România. Nu vor fi tractoare low cost, reprezentanții companiei spunând că vor fi utilaje performante la nivel mondial.

„Am hotărât să intrăm pe zona agricolă, mai precis am hotărât să apărem pe piaţă cu un tractor agricol.

Dacă lumea ne percepea ca producător de tractoare şi utilaje forestiere, la această oră, după 9 ani (de la începerea producţiei de tractoare TAG sub licenţă Belarus, n.r.) deja lumea ne percepe în aceeaşi măsură ca şi producător de utilaje agricole.

Şi pentru că avem un ceas aniversar, anul Centenarului, urmează să lansăm în toamna acestui an primul tractor 100% românesc, gândit şi făcut exclusiv de echipa noastră de ingineri talentaţi, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti din ţară”, a spus vineri Mircea Oltean, director general al companiei, potrivit Agerpres.ro.

Tractorul românesc produs de IRUM va fi prezentat oficial la INDAGRA, cel mai mare târg din România dedicat agriculturii, care va avea loc la Romexpo, între 31 octombrie și 4 noiembrie.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, după ce societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.