Realizatorii filmului „Moromeții 3” îl parodiază pe Nicolae Ciucă. „Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă”

Sursa: Facebook / Moromeții 3

Campania de promovare a filmului „Moromeții 3”, ce urmează să fie lansat în cinematografe în această toamnă, parodiază campania de marketing realizată de PNL pentru a promova cartea fostului premier Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”, prin intermediul a 400 de panouri publicitare.

Luni, pe pagina oficială de Facebook a filmului „Moromeții 3”, care este regizat de Stere Gulea și produs de Tudor Giurgiu, a apărut un afiș cu actorul Horațiu Mălăiele în rolul lui Ilie Moromete. Stilul afișului este asemănător panourilor publicitare care promovează cartea lui Nicolae Ciucă: este vorba de același fond negru, precum și de aceleași culori și fonturi pentru text.

Textul de pe afișul filmului „Moromeții 3” este „Un pălmaș din talpa țării”, o trimitere evidentă la textul „Un ostaș în slujba țării” de pe panourile PNL.

„Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă. Avem și filmul. Din 22 noiembrie”, este mesajul complet de pe afiș.

„Moromeții 3” este cea de-a treia parte din trilogia cu același nume. Primul film, „Moromeții”, a apărut în 1988, iar al doilea, „Moromeții 2”, în 2018.

Internauții au reacționat imediat la parodie și au distribuit de sute de ori afișul filmului „Moromeții 3”.

„Măcar ăsta apare înainte de alegeri”, a comentat un utilizator al rețelei de socializare, făcând referire la amânarea datei de lansare a cărții lui Nicolae Ciucă, în ciuda faptului că panourile publicitare au fost amplasate încă din luna mai.

Cartea lui Nicolae Ciucă ar fi trebuit să apară în luna iunie la editura RAO, însă termenul de lansare nu a fost respectat, iar lansarea cărții s-a amânat pentru luna august.

Potrivit unei anchete snoop.ro, PNL a cheltuit până acum peste 2 milioane de euro din bani publici pentru a-i face reclamă lui Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale din acest an, și cărții scrise de acesta.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.