Reacții din PSD în apărarea lui Grindeanu. „Stalin și-a lăsat moștenitori în România”

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Au apărut și primele voce din PSD care contestă decizia de a i se retrage sprijinul politic guvernului condus de Sorin Grindeanu. Cea mai critică este din partea primarului Iașului, Mihai Chirica, suspendat din toate funcțiile în partid, după ce a avut un conflict cu Liviu Dragnea în urma protestelor care au avut loc în luna februarie, din cauza OUG 13.

„Domnul Liviu Dragnea a făcut un raport, pe care l-am citit şi eu, dar sincer să fiu, am făcut o comparaţie între raportul Ministerului Muncii şi raportul Ministerului Justiţiei şi mi-am dat seama că este o făcătură groaznică, dusă aproape într-o soluţie stalinistă.

Ministrul Muncii a fost ridicat în slăvi, în condiţiile în care a scos în stradă sute de mii de oameni revoltaţi de toate lucrurile total anormale pe care le-a făcut acolo, sindicate din toate domeniile publice, medici, profesori, poliţişti şi alţii şi de partea cealaltă, ministrul Justiţiei, care l-a înlocuit pe Iordache, care la fel a scos cea mai mare mişcare de după Revoluţie încoace este catalogat ca unul dintre cei mai ineficienţi miniştri din acest Guvern.

Mi-am dat seama că este o soluţie stalinistă, care încearcă să folosească nişte metode ştiinţifice, că pe vremea lui Stalin puteai să-l împuşti pe loc. Ei, de data asta, se încearcă şi utilizarea unei soluţii ştiinţifice de anihilare a domnului Grindeanu (…). Privesc cu tristeţe şi-mi dau seama că Stalin şi-a lăsat moştenitori în România”, a declarat Mihai Chirica, pentru RFI.

Deputatul Alin Văcaru, vicepreşedinte al organizaţiei PSD din Gorj a declarat, pentru Mediafax.ro, că partidul s-a pripit şi s-a făcut de ras când a retras sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu.

„Mi se pare că o decizie atât de importantă, de a retrage sprijinul unui guvern, nu se ia într-o singură şedinţa. Mă aşteptăm că şi noi, ceilalţi membri simpli, care nu avem funcţii de conducere la nivel naţional, să fim întrebaţi dacă suntem de acord şi dacă este bine. (…) Ne-am pripit şi ne-am făcut de ras şi cred că oamenii vor taxa acest lucru la viitoarele alegeri. Eu sper că în al 12-lea ceas să întâlnească calea discuţiilor, să găsească măsurile cele mai bune de funcţionare”, a spus Văcaru.

O reacție în apărarea lui Grindeanu a venit și din ALDE. Preşedintele interimar al filialei Sălaj a ALDE, Corin Penciuc, a catalogat retragerea sprijinului drept „inoportună”.

„Părerea mea e că este inoportună formulă cu retragerea sprijinului Guvernului, pentru că parametrii operationali sunt pozitivi, buni, plus partea de relaţionare abia a început să se mişte, iar în cinci-şase luni unui guvern îi faci eventual o evaluare preliminară, nu îl demiţi…  Logică e una singură, din ceea ce simt eu – vectorul de putere. Adică (Dragnea – n.r.) vrea să aibă control total, care iarăşi nu e foarte bine. Indiferent câtă putere ai la un moment dat, ar fi trebuit să mai lase puţin din ea, să o descentralizeze”, a declarat Penciuc pentru Agerpres.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.