Reacție nervoasă a lui Dragnea la adresa protestului #șîeu: „Șmecheri care urlă!”

Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro
Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro

Liviu Dragnea a vorbit în termeni duri despre omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a inițiat protestul pentru autostrăzi și a construit, pe banii săi, în mod simbolic, un metru de șosea de mare viteză.

Liderul PSD a ținut un discurs în cadrul conferinței pentru alegerile din filiala de Dâmbovița a social-democraților. Dragnea l-a numit pe antreprenorul sucevean „șmecher” și „circar” și că ar fi trebuit să doneze banii pe care i-a folosit la construirea metrului de autostradă.

„Ca să țipe unii acum că nu fac autostrăzi. Și niște șmecheri să urle că au făcut un metru de autostradă, când astăzi încep lucrările la Autostrada Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri care am înțeles că a cheltuit 100.000 euro pentru acest circ.

Dacă tot avea banii ăștia, putea să îi doneze. Legea aprobată în Parlament e Târgu Mureș-Iași. Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la latitudinea noastră să spunem adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, vă cer să aveți curajul să spuneți oamenilor ce se întâmplă.

Pentru că altfel îi lăsați pe acești circari conduși de leneși. Nu mai știu cum să îi zic lui Iohannis – leneș. Se supără, de fapt nu se supără că și pentru asta îi trebuie efort”, a declarat Liviu Dragnea.

Discursul lui Liviu Dragnea a avut multe accente naționaliste. A acuzat opoziția că vrea să taie salariile și să desființeze proprietatea privată pentru ca românii să ajungă „sclavi în țara lor”.

De asemenea, liderul PSD a mai spus, referindu-se la el, că opoziția vrea „să nu mai existe în România un lider politic nebun, iresponsabil, să-și riște libertatea și să spună, nu, nu suntem de acord să vă dăm resursele noastre pe degeaba, avem și noi dreptul la acest mic colț de lume pe care ni l-a dat Dumnezeu”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.