Reacția prezentatoarei Eurovision când află că punctele României sunt redistribuite: „What? Nu cred!” | VIDEO

eurovision
Sursa: Captură video TVR 1 (Facebook)

Postul de televiziune TVR 1 a publicat imagini video care surprind reacția Edei Marcus, prezentatoarea care ar fi trebuit să anunțe către ce țări merg punctele României la Eurovision, în momentul în care a fost anunţată că nu va mai intra în direct.

Ei i s-a spus că nu va mai anunţa votul juriului din România pentru finala Eurovision Song Contest 2022.

„În finala Eurovision de sâmbătă seara, cea care trebuia să transmită votul juriului din România era Eda Marcus, frumoasa jurnalistă de la Redacția Sport din TVR. Numai că, în momentul când a venit rândul României, în locul Edei Marcus a apărut Martin Osterdahl, de la Eurovision, prezentatorii invocând că nu s-a reușit stabilirea unei conexiuni tehnice cu România. Acesta a anunțat că cele 12 puncte au fost atribuite Ucrainei”, mai transmite TVR 1.

Uniunea de Radiodifuziune Europeană a anunțat că a eliminat punctajul juriilor din 6 ţări și l-a înlocuit cu rezultate calculate printr-un algoritm, după ce ar fi depistat anumite „nereguli” la votare. Neregulile se referă la cea de-a doua repetiție generală pentru a doua semifinală, când ar fi fost identificate anumite tipare de vot neconforme în rezultatele a 6 țări.

Este vorba despre țările Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino.

Televiziunea Română a acuzat organizatorul competiției Eurovision că a schimbat rezultatul jurizării fără un motiv convingător.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022 a fost următorul:

Moldova-12 puncte

Grecia-10 puncte

Polonia-8 puncte

Olanda-7 puncte

Azerbaidjan-6 puncte

Australia-5 puncte

Italia-4 puncte

Spania-3 puncte

Finlanda-2 puncte

Lituania-1 punct

Acest punctaj a fost însă redistribuit de organizatorul concursului Eurovision.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.