Reacția președintelui Parlamentului European la cazul din Caracal: ”Apelul la 112 a întristat și șocat toată Europa”

Foto: Pixabay

Noul președinte al Parlamentului European, italianul David Sassoli, a comentat, într-un mesaj pe Twitter, tragedia petrecută la Caracal.

Oficialul italian dorește măsuri mai ferme de combatere a actelor de violență comise împotriva femeilor.

La Caracal, criminalul Gheorghe Dincă a fost prins la mai bine de 19 ore după ce ultima sa victimă, Alexandra Măceșanu (15 ani), a sunat după ajutor la 112.

”Apelul în zadar al Alexandrei, în vârstă de 15 ani, către serviciile de urgență, a întristat și șocat întreaga Europă. Măsuri mai eficiente împotriva violențelor comise împotriva femeilor trebuie să se afle în centrul tuturor eforturilor noastre politice și instituționale”, a transmis președintele Parlamentului European, David Sassoli.

În timp ce ancheta continuă greoi la Caracal, polițiștii căutând rămășițele altor victime ale criminalului, care a recunoscut că a ucis două fete pe care le-a și răpit, un deputat liberal, Florin Roman, din Alba, vrea să schimbe Codul Penal și să înăsprească pedepsele pentru omor calificat.

O idee similară avusese și premierul Viorica Dăncilă, imediat după izbucnirea scandalului legat de intervenția tardivă și neprofesionistă a polițiștilor, când a cerut un referendum pentru majorarea pedepselor pentru criminali și violatori.

Inițiativa depusă la Camera Deputaților crește pedeapsa pentru infracțiuni de omor calificat de la închisoare între 15 și 25 de ani la detenție pe viață.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.