Reacția premierului Ciucă, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială

Premierul Nicolae Ciucă a avut o reacție miercuri pe subiectul mobilizării parțiale anunțate de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Azi e Ziua Internaţională a Păcii şi în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineaţă am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-zidelor referendumuri”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Premierul a mai spus și că „ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”. 

Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Oficialii de la Moscova speră să adune astfel aproximativ 300.000 de rezerviști care să fie implicați în războiul din Ucraina.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.