Reacția Opoziției după declarațiile lui Dragnea despre amnistie și grațiere

FOTO: Gov.ro
Parlamentul României. FOTO: Gov.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu se teme să vorbească despre amnistie și grațiere, deși aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în România.

„Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal.

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu știu când, nu știu cum. Nu mai ezitați. Hotărâți-vă când și dacă! PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile.

Ca să nu-și mai taie venele cei din presa cu epoleți și toți ăia plătiți de Sorosică prin Bitcoins, ați văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventați ceva, găsiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneți – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea și închidem subiectul.

Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenții ca și când sunt date pentru mine”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea.

Imediat după aceste declarații au reacționat și liderii partidelor din Opoziție.

„Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluție. (…)

USR va face tot ce poate ca să oprească acest lucru.

Săptămâna viitoare vom vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Le cer tuturor deputaților și senatorilor să uite pentru o zi că sunt politicieni. Să uite de calcule, de aranjamente și de combinații. Această moțiune este ultima șansă de a înlătura guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei.

Reiau apelul pe care l-am făcut președintelui Iohannis, de a participa la toate ședințele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanță. Dacă e nevoie să participe la toate ședințele de guvern, atunci îi cer președintele să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituționale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanțe.

Dacă moțiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reușește totuși să dea ordonanța de urgență, atât eu, cât și colegii mei din USR vom fi în București, în stradă, așa cum am fost și la OUG13 și pe 10 august. Vom ieși în toată țara și vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea.

Nu vom ceda nici în fața frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta pașnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea și regimul corupt, mincinos și iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, transmite USR.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost „delirul unui dictator nebun” care este capabil să condamne România la „cea mai întunecată perioadă a sa”.

„Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa. Acest individ a lansat atacuri împotriva tuturor instituţiilor care nu se află sub controlul său politic printr-un urlet de disperare venit parcă din cavernele regimului totalitar, prin cel mai agresiv şi mai ticălos discurs antidemocratic şi antieuropean de la aderarea României la UE”, a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul liberal susţine că Dragnea a pierdut orice contact cu realitatea şi identifică România cu „Partidul”.

„E stupefiant modul în care acest personaj crede că poate să aşeze întreg statul român la cheremul său, identificând cu insistenţă întreaga Românie cu Partidul. Pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Liviu Dragnea a făcut dovada celei mai dure poziţii anti-europene printr-un discurs autocratic, prin care practic a declarat război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene şi NATO”, a mai spus preşedintele PNL.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.