Reacția lui Raed Arafat după publicarea filmului ascuns de la Colectiv de către Libertatea

raed arafat
Foto: Facebook

Jurnaliștii de la Libertatea publică astăzi un film în care apar imagini care au fost ascunse până acum. Coordonatorul jurnaliștilor, Cătălin Tolontan, scrie pe pagina sa de Facebook că „Libertatea l-a întrebat ieri pe Raed Arafat dacă, în calitate de secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, el a văzut, așa cum există o mărturie, filmările de 20 de minute pe care care șefii pompierilor, subordonații săi adică, le-au ascuns după ce au realizat că arată dezastrul organizării intervenției de la Colectiv.

Dacă e adevărat că Raed Arafat a păstrat CD-ul adus de generalul Gheorghe Pop, șeful de atunci al ISU”. Arafat le-a transmis celor de la Libertatea că nu-și amintește de o astfel de filmare.

Mai târziu, într-o postare pe Facebook, Raed Arafat spune că „jurnaliștii domnului Tolontan nu se lasă să denigreze în continuare, folosind persoanele implicate în tragedia de la Colectiv”.

„Ce este trist însă este faptul că, din dorința de rating și de a ieși în față, unii jurnaliști sunt dispuși să folosească sentimentele și durerea unor părinți că să-și deservească interesul propriu și al instituției pe care o reprezintă și a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 Octombrie.

Domnul Tolontan era în mare agitație astăzi că cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleț despre intervenția la Colectiv la mine, de care nu știa lumea. Chiar am întrebat de un ofițer care mi-ar fi adus filmulețul pe un CD.

Că să nu greșesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat și pe ofițerul respectiv, fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD cândva cu un filmuleț despre Colectiv iar acesta, că și mine, nu știa nimic de această informație. Mai mult, mi-a confirmat că dl Tolontan l-a sunat cu o seară înainte și că acesta a spus deja că nu știa nimic despre informația respectivă.

Cine știe despre ce este vorba și ce surprize „senzaționale” vom avea din partea domnului Tolontan și a jurnaliștilor acestuia în următoarele două săptămâni!”, a scris Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.

Imaginile publicate de Libertatea:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.