Reacția Laurei Codruței Kovesi după aflarea rezultatului din Comisia LIBE

Laura Codruța Kovesi a declarat, pentru G4Media.ro, că se bucură foarte mult de rezultatul votului din Comisia LIBE și le-a mulțumit celor care au susținut-o.

Laura Codruța Kovesi are acum șanse foarte mari să fie procurorul-șef al Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European i-a dat 22 de voturi candidatului francez Jean-François Bohnert, Laura Codruța Kovesi a primit 26 de voturi, iar Andres Ritter, din Germania, a primit 1 vot.

După audierile care au avut loc marți în Comisia pentru drepturi și liberatăți civile (LIBE) și Comisia pentru control bugetar (CONT), Kovesi a ieșit învingătoare la vot.

Membrii Comisiei pentru control bugetar (CONT) i-au dat 12 voturi Laurei Codruța Kovesi, 11 candidatului francez François Bohnert și un vot candidatului german Andres Ritter.

În urma câștigării voturilor din cele două comisii, practic, Kovesi a fost desemnată candidatul susținut de Parlamentul European. Va urma o negociere între Parlamentul European și Consiliul UE, în urma căreia se va decide cine va fi procurorul-șef al noului Parchet European.

Aceste negocieri sunt necesare pentru că, pe 20 februarie, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles.

Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi.

COREPER se va reuni pe 6 martie pentru a da un vot final pentru postul de procuror-șef al Parchetului European.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.