Reacția Bisericii Ortodoxe în cazul copiilor preluați de autoritățile norvegiene

patriarhul daniel
Patriarhul Daniel. Foto: Patriarhia Română

Patriarhia Română transmite că ia act cu îngrijorare de situația critică în care se află familia Bodnariu din Norvegia, după separarea celor cinci copii de părinții lor, printr-o decizie a autorităților din țara nordică.

„Considerăm că, independent de motivele legale invocate de autorităţi, rolul părinţilor, respectiv al familiei, trebuie să rămână prioritar în creşterea şi educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul.

Din această perspectivă, Biserica susţine permanent familia ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale pentru cultura şi civilizaţia europeană de sorginte creştină”, transmite, printr-un comunicat de presă, Biserica Ortodoxă Română.

Reprezentanții Bisericii mai spun că speră ca autoritățile norvegiene să facă o „analiză obiectivă”, în urma căreia se va ajunge la „reintegrarea firească a celor cinci copii în familia în care s-au născut şi au crescut”.

În luna decembrie a anului trecut, soții Marius Bodnariu (cetățean român) și Ruth Bodnariu (cetățean norvegian) au rămas fără cei dinci copii, care au fost preluați de statul norvegian. Din declarațiile celor doi părinți, motivul oficial ar fi legat de „disciplinarea fizică” a copiilor, pe care familia o admite sub forma de „palme la fund”.

Autoritățile norvegiene au fost sesizate de directoarea școlii unde învață cele două fete ale familiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cursuri gratuite de pilotaj. Ce salariu are un pilot pe un avion comercial
Materia-surpriză introdusă în programa școlară în Norvegia
Decizie importantă. Cât de legal e să ți se supravegheze Facebook-ul la serviciu

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.