Reabilitarea eficientă la hidroizolația fundației

Hidroizolațiile sunt acele lucrări care se fac la clădiri și locuințe în scopul de a le asigura posibilitatea de oprire a pătrunderii apei. Acestea se fac cu materiale și procedee speciale de execuție prin care se asigură o izolație foarte bună, așa cum este precizată în proiect.

Pentru realizarea corespunzătoare a lucrărilor de reabilitare a unei locuințe existente, hidroizolația fundației se realizează în două etape, astfel: Obligatoriu lucrările trebuie efectuate pe exteriorul clădirii pentru protecția și impermeabilizarea structurii pereților, nu pe interior încercând să blocăm accesul apei în contextul în care apar infiltrațiile în subsol. Astfel principalele operațiuni implică decopertarea perimetrală din jurul imobilului, realizarea de săpături manuale sau mecanizate până la talpa fundației, realizarea hidroizolației și a termoizolației ca strat de protecție, umplerea șanțului, compactarea pământului scos, reabilitarea aleilor pietonale sau din jurul blocurilor, trotuarelor de acces și bordurilor și multe altele.

Pregătirea stratului suport se face astfel încât acesta să fie rezistent, nu trebuie să aibă straturi neaderente, straturi care se pot coșcovi. Aplicarea foilor bituminate se face întotdeauna după uscarea stratului de amorsaj. Foile bituminate se derulează, se lasă puțin timp pentru a se îndrepta, abia apoi se aplică după ce a fost stabilită exact dimensiunea lor.

Pentru a curăța râurile și canalele și a rezolva problema drenajului de inundații, se aplică lucrări pentru scurgerea mai rapidă a apei, realizarea de șanțuri, de săpături și excavații, lucrări de apărări de maluri, balastare, compactare teren, se montează gabioane, se fac diferite lucrări de amenajări și drenaj, lucrări de compactare,  decolmatare canale, pentru curățarea și revitalizarea canalelor orașului, de înlocuire a rețelelor de apă.

În afara unui serviciu constant și inteligent de colectare a gunoiului  (care să permită populației să depună deșeurile în mod adecvat, unele trebuie depozitate separat prin colectarea selectivă pentru reciclare), se pot realiza lucrări de realizare a canalelor colectoare, gropi de depozitare a deșeurilor. La case, vile și alte asemenea locuințe sunt necesare fose adecvate.

Drumurile forestiere sunt prezente pe întreg teritoriul țării noastre și unele sunt mici probabil datorită lipsei planificării sau a investițiilor reduse în acest sector. Drumurile forestiere pot fi aproape de cursurile de apă, sunt drumuri de vale, pe dealuri sau drumuri montane. La acestea se pot aplica o serie de lucrări de reabilitare, lucrări de terasament, amplasarea adecvată a gurilor canalelor de drenaj pentru susținerea celor mai mari debite, evitând locurile de alunecări de teren instabile. Societatea Conduraru Grup Construct realizează și lucrări pentru drumuri forestiere, drumuri agricole, drumuri balastate, dar și pentru drumuri de acces, drumuri pavate, drumuri pietruite. De asemenea, echipa sa face îndiguiri, baraje, diguri, apărări de maluri, nivelări de teren.

Această societate este specializată și în servicii de excavări rigole care se fac de-a lungul străzilor pentru colectarea apelor, în excavații canale de irigare, dar și excavații săpături fundații case sau hale. Indiferent de construcție, fundația este foarte importantă pentru susținerea acestei construcții pe teren. Prin lucrări profesionale de realizare sau consolidare a fundațiilor caselor de locuit, a halelor sau a clădirilor (unele fiind destul de înalte) se asigură o rezistență mare, puternică și stabilă acestora. Astfel de lucrări sunt foarte importante, trebuie să fie realizate la standarde înalte de calitate, pentru că întreaga structură a unei clădiri se află pe fundație.

În lucrările de infrastructură și de excavare se verifică dacă nu există riscul de prăbușire sau de alunecări de teren. Excavarea este o parte esențială a oricărui proiect de construcție, pentru asta se face o planificare amănunțită. Această firmă oferă astfel de servicii, săpături fundații, săpături pentru canalizare, pentru alimentare cu apă, săpături pescării, șanțuri sau piscine.

Pentru lucrările de asfaltare, amenajări parcări, platforme de balast, platforme pietruite, platforme de pământ, platforme industriale se folosesc materiale specifice componentelor care sunt necesare în constituirea sistemului respectiv.

Deseori oamenii au observat situații în care trotuarul sau acoperirea de asfalt s-a deteriorat din cauza acțiunii unor factori externi cum sunt: transportul de greutăți, temperatura ridicată a aerului, înghețul, sau lumina directă puternică a soarelui. Pentru a preveni astfel de probleme este necesară aplicarea unor rețete de beton de înaltă rezistență și a unor tehnologii de armare a betonului. De aceea se fac lucrări de betonare și asfaltare, rebetonare, se construiesc platforme de beton, platforme beton acces auto, lucrări de asfaltare și întreținere a străzilor, se realizează noi alei pietonale, borduri și trotuare de acces, lucrări pentru reabilitarea aleilor din jurul blocurilor. Vă sugerăm să faceți astfel de lucrări profesionale cu societatea Conduraru Grup Construct care garantează durabilitate sporită, acoperire anti-alunecare și capacitatea de a rezista la sarcini dinamice grele.

Experții acestei societății vă pot ajuta și în repararea pereților, furnizează soluții de suport structural pentru fundații noi la case și clădiri, lucrări speciale precum ziduri de sprijin, impermeabilizări, protecție și întărire a structurii pereților fundație. Alte servicii utile sunt cele din domeniul tâmplăriei PVC, ferestre și uși termopan, profile premium de tip Veka, Salamander, Rehau, Roto, Siegenia.

Societatea investește timp și bani în personal și echipamente foarte bune pentru lucrări de curățenie temeinică, precum sunt curățenia după constructori, curățenia clădirilor, a imobilelor înainte de predare. Deseori este nevoie de alpiniști utilitari pentru spălarea fațadelor, pentru spălarea exterioară a clădirilor din sticlă, dar și oameni specializați în lucrări de igienizare. Multe clădiri pot fi complexe și cuprind diferite materiale externe care trebuie curățate și care se află la înălțimi diferite, de accesibilitate variată. Prin urmare astfel de servicii necesită persoane cu experiență pentru a păstra și integritatea fitingurilor (a armăturilor și conductelor metalice).

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.