Răzvan Ștefănescu, românul cu mașina „M*IE PSD”, candidează la europarlamentare

răzvan ștefănescu
Foto: Răzvan Ștefănescu / Facebook

Răzvan Ștefănescu, românul din Suedia care în această vară a intrat în țară cu o mașină care avea plăcuțe de înmatriculare cu mesajul „M*IE PSD”, va candida la alegerile europarlamentare ca independent.

„Am luat decizia de a candida independent la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European, asta după multe gândiri şi răzgândiri. Am decis să fac acest pas pentru că NU sunt mulţumit de calitatea oamenilor care îi reprezintă pe români în faţa Europei, pentru că m-am săturat să fim mințiți și pentru că îmi doresc să fac mai mult pentru noi. Vreau ca noi toţi, cei din Diaspora, să fim şi mai uniţi, mai ales acum când ţara noastră, pe care am fost obligaţi s-o părăsim, trece prin clipe cumplite. Vreau să putem vota liber, fără sabotaje de genul celor din 2014, să ajutăm măcar cu un simplu vot România”, a declarat Răzvan Ștefănescu pentru publicația online ziariștii.com.

Răzvan Ștefănescu: ”Vreau să fac ce pot eu mai bine pentru ţara mea”

„Ştiu că va fi greu și asta pentru că legislația electorală din România spune că o persoană care vrea să candideze la alegerile europarlamentare, ca independent şi nu pe liste de partid, trebuie să strângă 100.000 de semnături. Dar tocmai de aceea mă bazez pe sprijinul vostru. Sunt român şi iubesc România la fel ca voi toţi, vreau să fac ce pot eu mai bine pentru ţara mea. Doar împreună putem reuși!”, a mai spus el.

Răzvan Ștefănescu, un român mutat în Suedia împreună cu familia sa, a devenit cunoscut în România după ce în vara acestui an a găsit o modalitate inedită de a protesta față de modificările legilor justiției făcute de PSD.

El a intrat în țară cu plăcuțe de înmatriculare personalizate cu mesajul „M*IE PSD” (legislația din Suedia permite ca proprietarul unei mașini să aibă atât plăcuțe de înamtriculare obișnuite, cât și unele personalizate).

După ce a intrat pe teritoriul României, Răzvan Ștefănescu a atras atenția autorităților române, iar poliția l-a oprit în trafic de mai multe ori. Până la urmă, plăcuțele i-au fost confiscate, iar Agenţia suedeză a Transporturilor a decis anularea lor pe motiv că erau ofensatoare.

Ulterior, dosarul penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu a fost clasat.

Alegeri pentru Parlamentul European se vor desfășura în România la data de 26 mai 2019.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.