Rata răspândirii coronaviruslui a crescut în Germania după ce s-au relaxat restricțiile

coronavirus
Foto: NickyPe / pixabay.com

În Germania, rata răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 a crescut după ce autoritățile au relaxat măsurile de carantină, relatează Euronews.

Totuși, factorul „R”, care măsoară câți oameni contaminează, în medie, o persoană infectată, nu a depășit deocamdată limita pe care și-au propus-o autoritățile.

La data de 20 aprilie, când Germania a relaxat restricțiile de circulație, precum și pe cele care priveau activitatea economică, acest factor „R” era de 0,7.

Acum, el a crescut la 0,96.

Autoritățile din Germania au anunțat că își doresc să păstreze factorul „R” sub 1, pentru a menține pandemia la un nivel pe care sistemul de sănătate al țării să îl poată gestiona.

Potrivit Euronews, Guvernul german va aștepta să vadă dacă acest trend ascendent continuă înainte de a anunța măsuri menite să stopeze creșterea.

În Germania s-au înregistrat până acum aproximativ 160.000 de cazuri de coronavirus, iar peste 6.300 de oameni și-au pierdut viața.

Față de alte state din Occident, Germania are o rată a mortalității foarte mică, de numai 3,9%. Aceasta a fost pusă pe seama testării în masă realizată în această țară. Un alt factor ar putea fi acela că, spre deosebire de Italia, în Germania nu au fost afectați așa de mulți bătrâni, boala răspândindu-se – cel puțin în primă fază – mai mult în rândul tinerilor care se întorseseră din vacanțe.

În Italia, rata mortalității este mult mai mare, de 13,5% (aici sunt, până acum, 201.500 de cazuri de infecție și peste 27.300 de decese).

În Spania, rata mortalității este de 10,2% (în această țară sunt peste 236.800 de cazuri până acum și peste 24.200 de decese).

În România, rata mortalității este de 5,6% (aproape 12.000 de cazuri de infectare și 681 de decese).

Foto: NickyPe / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.