Răsturnare de situație în cazul șoferului de ride-sharing depistat cu 7 droguri. Toate analizele de laborator sunt negative

șofer ride-sharing baia mare
Foto: Captură YouTube (Vasile Dale)

Şoferul de ride-sharing din Baia Mare depistat cu 7 droguri diferite la DrugTest-ul Poliției Rutiere a ieşit negativ la toate analizele de laborator, relatează postul de televiziune Antena 3 CNN.

Cazul șoferului a făcut vâlvă la începutul acestei săptămâni, mai ales deoarece bărbatul făcea ride-sharing, iar consumul de droguri i-ar fi pus în pericol și clienții.

Însă analizele de laborator au arătat că DrugTest-ul a oferit un rezultat fals pozitiv și că șoferul nu consumase substanțe interzice.

Duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 02.00, şoferul a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare. A fost testat cu DrugTest-ul şi etilotestul. Pentru alcool, aparatul a dat un rezultat negativ, însă în cazul drogurilor aparatul a arătat că bărbatul ar fi consumat 7 tipuri de droguri: cocaină, metamfetamină, benzilpiperazină, tetrahidracanabinoli, MDMA (Ecstasy), metadonă și ketamină.

Uimit, șoferul i-a acuzat pe polițiști că au falsificat rezultatele.

A fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge și de urină. În același timp, polițiștii i-au deschis un dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Buletinul de analiză toxicologică de la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca a arătat în probele prelevate nu s-a descoperit nicio substanță interzisă. Bărbatul a fost testat și pentru alte droguri, nu doar pentru cele 7 identificate de DrugTest, inclusiv pentru morfină și alți opiacei, iar testele au fost toate negative.

Șoferul şi-a recuperat permisul de conducere, iar un procuror a clasat dosarul penal.

Tânărul a transmis și un mesaj video:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.