Răsturnare de situație în cazul copiilor care ar fi murit din cauza unor struguri stropiți cu insecticid

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Doi frați din Iași, unul de 1 an și celălalt de 3 ani, au murit sâmbătă după ce ar fi ingerat o substanță otrăvitoare. Prima ipoteză vehiculată ieri a fost că au mâncat struguri stropiți cu insecticid. Însă, potrivit Ziarul de Iași, care îl citează pe directorul IML Iași, prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, substanța este una cu o toxicitate foarte mare, cum ar fi o otravă pentru rozătoare.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare.

Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, pentru Ziarul de Iași.

Cei doi copii locuiau cu mama lor, în localitatea ieșeană Coranele Caprei, în timp ce tatăl lor lucra în străinătate. Copiii au început să se simtă rău și a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.