Răspunsul tăios al SUA la amenințările Rusiei cu privire la rachetele HIMARS care vor ajunge în Ucraina

FOTO: U.S. Army photo/Wikimedia commons
FOTO: U.S. Army photo/Wikimedia commons

Pentagonul a făcut o serie de precizări după amenințările voalate ale Rusiei cu privire la pachetul de apărare care cuprinde sisteme de rachete HIMARS care urmează să ajungă în Ucraina. Reprezentanții Departamentului Apărării s-au declarat „liniștiți” în privința posibilității izbucnirii celui de-l treilea război mondial și au întărit faptul că SUA nu vor să intre în conflict cu Rusia, dar, în același timp, au afirmat răspicat că Moscova „nu are drept de veto” în privința ajutorului militar pe care SUA îl oferă Ucrainei.

Declarațiile au fost făcute de subsecretarul de stat în Departamentul american al Apărării, Colin Khal, potrivit CNN

„Președintele Biden a spus clar că nu avem nicio intenție să intrăm în conflict direct cu Rusia. Nu avem interesul ca războiul din Ucraina să se extindă într-un conflict mai larg sau să declanșeze Al Treilea Război Mondial, așa că suntem liniștiți în privința asta, dar, în același timp, Rusia nu are drept de veto asupra a ceea ce le trimitem noi ucrainenilor”, a declarat Colin Kahl.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a asigurat pe Joe Biden că Ucraina nu va escalada conflictul dacă SUA livrează Ucrainei rachete HIMARS, a adăugat Kahl.

„Asigurările au fost date la mai multe niveluri ale guvernului ucrainean. Secretarul (Apărării – n.r.) Austin a ridicat această problemă cu ministrul (Apărării din Ucraina – n.r.) Reznikov în numeroasele lor convorbiri telefonice. Vorbesc o dată sau de două ori pe săptămână de la începutul conflictului, dar această asigurare vine de la toate nivelurile guvernului ucrainean, inclusiv de la președibtele Zelenski”, a mai precizat Colin Kahl.

FOTO: U.S. Army photo/Wikimedia commons