Răspunsul PSD după ce Facebook a șters 31 de pagini și grupuri de postaci pro-partid

Administratorii Facebook au decis ștergerea a 31 de pagini, grupuri și conturi administrate din România, majoritatea prin conturi false.

Facebook a anunțat, printr-un comunicat semnat de șeful pentru Securitate Cibernetică a rețelei, că paginile și grupurile șterse erau ”parte a unei rețele care a funcționat în România și a folosit o combinație de conturi false și câteva conturi autentice pentru a-i induce în eroare pe alții despre cine erau și despre ce anume făceau”, notează stirileprotv.ro.

Potrivit aceluiași comunicat, postările conțineau ”noutăți părtinitoare publicate sub semnături false, în sprijinul Partidului Social Democrat (PSD). Au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri. Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitățile, analiza noastră manuală a constatat că o parte din această activitate a fost legată de o persoană asociată Partidului Social Democrat”.

Printre postări, sunt elogii la adresa unor miniștri sau foști miniștri – Lia Olguța Vasilescu, de exemplu – a premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Totodată, personaje politice ca Dacian Cioloș sau Klaus Iohannis erau sever criticate și culpabilizate.

Postările făceau uneori trimiteri către siteuri obscure ca momentulzero.ro, destanga.ro sau antifakenews.ro, unde apărea articole pro-PSD.

Prima reacție din PSD a venit de la Lia Olguța Vasilescu. ”Nu știu nimic despre acest subiect și nu ne afectează în niciun fel activitatea curentă. Nu am văzut, însă, nicio reacție la paginile de fake news îndreptate contra PSD”, a spus fostul ministru și actuala propunere a lui Liviu Dragnea pentru postul de purtător de cuvânt al partidului.

Și Liviu Dragnea s-a plâns în dese rânduri de campanii de știri false care ar fi îndreptate împotriva PSD.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.