Răspunsul lui Iohannis la propunerile PSD de miniștri la Transporturi și Dezvoltare

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că nu are de gând să accepte vreo schimbare de miniștri până după Ziua Națională.

„Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Vă spun că acest lucru nu este de bun augur.

Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani și pot să vă dau câteva date pe care le-am recitit în această dimineață și care arată că lucrurile merg foarte prost în privința guvernării.

PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozițiile de ministru. I-am numărat. Nu o să vă vină să credeți: sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniștri în aceste guverne. 70 în nici doi ani!

Așa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniștri toată ziua, bună ziua. De asta se ocupă PSD: să schimbe miniștri. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o singură săptămână? Este ceva ce nu s-a mai întâmplat, nu s-a mai auzit. În acest fel nu se poate continua.

Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea, în această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și Zilei Naționale de 1 Decembrie. Până atunci nu se va întâmpla nimic în această zonă”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă va lua act de demisia lui Lucian Șova la Ministerul Transporturilor, Klaus Iohannis a spus că „până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic”.

Președintele a mai spus și că nu se va bloca activitatea niciunui minister. „Nu va exista așa ceva. Nimic din ce fac eu nu pune în dificultate guvernul. Nici vorbă. Guvernul este complet, nu are decât să lucreze! După 1 decembrie vom discuta.

Nu este un post de paznic, este un post de ministru. El stă în funcție și muncește până când se publică decretul de eliberare din funcție”, a mai precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a mai spus că va motiva și de ce a i-a refuzat pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.