Răspunsul lui Barna la oferta lui Cioloș de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia USR PLUS

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Copreședintele USR PLUS Dan Barna transmite că nu e de acord cu propunerea lui Dacian Cioloș, de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia partidului.

„Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”, a declarat Barna.

Liderul USR-PLUS a mai afirmat că are mare încredere în înţelepciunea colegilor săi: „Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”.

Dacian Cioloș i-ar fi propus lui Dan Barna să nu mai candideze la șefia formațiunii USR PLUS niciunul dintre ei și să susțină împreună un al treilea candidat. În prezent, cei doi sunt copreședinți și conduc împreună alianța USR PLUS, care a devenit partid cu acte în regulă.

La congresul partidului din toamnă, cei doi ar fi urmat să candideze pentru a fi un singur președinte.

Nu este clar dacă Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna și persoana pe care să o susțină cei doi, însă, în partid se vorbește și despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

Întrebat despre acest lucru, Barna nu a exclus candidatura lui Drulă. „Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Barna, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.