Rareș Bogdan: USR PLUS trebuie să își asume dacă sunt creștini sau anti-creștini

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat, la B1TV, că s-a creat „o stare de nervozitate” în relația cu USR PLUS din cauza a două chestiuni referitoare la ”„non-jurămintele” pe Biblie făcute de unii aleși USR PLUS și la „atacurile” pe care aceștia continuă să le lanseze la adresa liberalilor.

„Și eu, și Robert Sighiartău, și alții suntem deranjați de două lucruri, una fiind de devenirea noastră ca popor: trebuie să își asume extrem de clar dacă sunt creștini sau anti-creștini. Chestiunile legate de non-jurământul pe Biblie, în București, Târgu Mureș și alte locuri, cum ar fi Sectorul 1 spre exemplu, pe mine, pe Robert și pe latura creștină din PNL ne-a deranjat foarte mult.

Cu toate astea, am considerat că e doar un teribilism al vârstei și nu o chestiune serioasă. Pentru că dacă e o asumare acest anti-creștinism, atunci ar trebui să ne evaluăm serios (…) Poate fi ca la Ion Iliescu, dar atunci ar fi un neomarxism, iar ei se consideră de dreapta. Dar nu aceasta a fost neapărat motivația dojenelilor din partea lui Florin Roman, Robert Sighiartău sau Daniel Fenechiu (…) Plastic vorbind, PNL ia 10-12 ministere, USR ia 4-5, mai ia și PMP. Noi suntem deschiși la colaborare.

Dar faptul că domnul Coliban, faptul că Stelian Ion continuă atacurile la amiralul Vergil Chițac, faptul că Cosette Chichirău a dus o campanie foarte dură la colegul nostru Costel Alexe, au creat o oarecare stare de nervozitate, dar asta nu înseamnă că PNL nu vede ca primă opțiune USR PLUS și, bineînțeles, PMP. Acestea sunt opțiunile noastre, nu renunțăm la ele (…)”, a declarat Rareș Bogdan, la B1TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.