Rareș Bogdan: Suntem șocați de iresponsabilitatea USR PLUS. Cîțu: Niște copii răsfățați

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că „liberalii sunt șocați de iresponsabilitatea” membrilor USR PLUS, care și-au anunțat luni seară demisiile și a subliniat că nu renunță la Florin Cîțu, rămâne opțiunea de premier.

Rareș Bogdan a spus că speră ca liderii USRPLUS să ajungă la o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis care va juca, marți ”rolul de mediator”, dar a subliniat absența lui Dacian Cioloș în momentul de criză de luni.

„Sunt foarte curios cum va explica Dacian Cioloș alianța cu un partid ca al lui Viktor Orban, Marine Le Pen, Matteo Salvini sau Kachinsky”, a mai spus Rareș Bogdan, luni seară, înainte de întâlnirea cu premierul.

Rareș Bogdan a spus că așteaptă ca cei de la USR PLUS să-și schimbe atitudinea.

„Aştept în continuare ca cei de la USR să îşi revină, cred în continuare că pentru România cel mai bine este o coaliţie de dreapta asumată în jurul PNL. Cred că USR are încă posibilitatea să revină cu miniştrii în afară de Ion Stelian şi să-l înlocuiască, să vină cu noul nume la Ministerul Justiţiei, dar în acelaşi timp, chiar dacă pare foarte târziu, cred că în ultimul ceas trebuie să înţeleagă că a fugi de guvernare, în octombrie-noiembrie 2019, când ne-au lăsat singuri în faţa pandemiei şi a provocărilor anului 2020, a fugi acum de guvernare, cred că oamenii aceştia nu au înţeles că nu pot fi într-o revoluţie continuă, nu pot fi doar în opoziţie”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Premierul Florin Cîțu crede că lucrurile s-ar putea schimba în cursul zilei de astăzi.

„Să vedem demisiile mai întâi. Cred că au fost declarații, am mai văzut declarații în ultima vreme”, a declarat Cîțu după o oră după anunțul oficial al USR-PLUS.

„Singura certitudine e ca au semnat alături de AUR. Au legitimat un partid extremist și au semnat o moțiune împotriva lor, ca Dragnea. (…) Singura certitudine este că au semnat cu AUR și au făcut schema lui Dragnea”, a spus premierul.

El a comentat că cei de la USR-PLUS s-au comportat ca „niște copii răsfățați”.

La întrebările insistente ale jurnaliștilor ce va face în actuala situație, el a repetat „să vedem cum merg lucrurile mâine” și că România trebuie guvernată de o Coaliție de dreapta.