RAR controlează mașinile pe străzi. Ce au descoperit inspectorii

FOTO: Registrul Auto Român (RAR)

Reprezentanții Registrului Auto Român anunță că au efectuat în primele șase luni ale acestui an o acțiune de verificare a mașinilor din trafic, la nivel național.

Din cele 33508 de vehicule verificate din punct de vedere tehnic, inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%). Peste 1.700 de vehicule dintre cele verificate prezentau pericol iminent de accident.

Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).

Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

Reprezentanții RAR mai precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România pentru că echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.