Raport MAI. Polițistul care a vorbit cu Alexandra la telefon – „atitudine refractară, nu s-a implicat în obținerea de date”

Bărbatul din Caracal și-a recunoscut cele două crime FOTO: Poliția Română
Bărbatul din Caracal și-a recunoscut cele două crime FOTO: Poliția Română

Ministerul Afacerilor Interne anunță într-un comunicat că a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal „pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”.

Potrivit G4Media.ro, este vorba despre o informare bazată pe un raport intern făcut de MAI, care arată că polițistul care a preluat cele trei apeluri la 112 făcute de Alexandra Măceșeanu a fost „refractar” și nu s-a implicat în obținerea de informații care să identifice locul de unde suna tânara de 15 ani.

„Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Șef Principal Florescu Vasilică Viorel și victima, s-a constatat că polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta fără a da dovadă de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se află persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție”, se arată în raportul intern al Ministerului de Interne, potrivit G4Media.ro.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar joi a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din județul Dolj, a dispărut în condiții similare, după ce a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.