Rapid București e în faliment. Ce se poate întâmpla cu echipa din Giulești

Judecătorii Tribunalului București au decis intrarea în faliment a clubului de fotbal Rapid București. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de reprezentanții clubului Rapid în următoarele zile. Dacă falimentul rămâne decizia definitivă, Rapidul, potrivit regulamentului, ar urma să fie trimisă în Liga a IV-a.

Potrivit gsp.ro, procesul a fost deschis de Ionuț Stancu, un fost jucător al Rapidului, care are calitatea de reclamant.

„În temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului.

În temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar.

Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii”, se arată în decizia Tribunalului.

Rapid București a intrat în insolvență în 2012, cu datorii de aproximativ 18 milioane de lei. Procedura insolvenței a început după ce mai mulți fotbaliști s-au adresat instanței pentru a-și recupera salariile restante.

Echipa din Giulești a reușit anul acesta să promoveze în Liga 1, iar șefii echipei care are în palmares trei campionate și 13 cupe ale României anunțau că Rapidul este pe „drumul cel bun”.

giphy (2)