Rafila: ”În realitate, în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane pe zi”

Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro
Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro

Recent adăugat pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a dezvăluit numărul real al cazurilor noi de COVID-19 din România.

Astfel, medicul susține că potrivit studiilor de seroprevalență a infecției cu virusul SARS-CoV-2, există un raport de 1 la 10 între numărul diagnosticat de cazuri și numărul persoanelor bolnave.

Cum în ultimele zile, numărul românilor depistați cu COVID-19 a fost în jurul cifrei de 4.000, în realitate, numărul bolnavilor noi ar fi de aproximativ 40.000.

”Este o situație care se întâlnește în toate țările”, a spus Rafila, adăugând:

”Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10. Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în circumscripția București.

Premierul Ludovic Orban a criticat pasul făcut de președintele Societății Române de Microbiologie.

”Cred că e o decizie greșită. Locul lui nu e în PSD, într-un moment în care, hai să fim cinstiți, e nevoie de fiecare specialist”, a spus premierul.