Rafael Nadal, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, se retrage

Rafael Nadal FOTO: Wikimedia Commons

Rafael Nadal FOTO: Wikimedia Commons

Rafael Nadal, de 22 de ori campion de Grand Slam, se va retrage din tenis la sfârșitul acestui sezon, potrivit BBC.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani își va face ultima apariție pentru Spania la finala Cupei Davis din noiembrie de la Malaga.

Într-un mesaj video publicat joi, 10 octombrie, Nadal a spus: „Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist”.

„Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi, Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, a mai adăugat marele campion.

A fost clasat pe locul 1 în clasamentul ATP timp de 209 de săptămâni și a terminat ca numărul 1 sfârșitul de an de cinci ori. Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam masculin la simplu, un record până acum, depășindu-l pe Roger Federer.

Cele 14 titluri ale sale de French Open, în special, sunt un record la orice turneu. Dominația lui Nadal pe zgură este, de asemenea, evidențiată de 60 din cele 86 de titluri de simplu ATP ale sale pe această suprafață, inclusiv 25 din cele 35 de titluri ale sale ATP Masters 1000, iar cele 81 de victorii consecutive pe zgură reprezintă cea mai lungă serie de victorii pe o singură suprafață din Open Era.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version