Raed Arafat: ”Toate secțiile de Terapie Intensivă din București sunt pline”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că în București nu mai sunt locuri în secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților cu coronavirus din Capitală.

”Și Spitalul Militar de Campanie din București este plin și nu mai are locuri la terapie intensivă. TIR-uri ATI sunt deja în 3 județe, iar al patrulea va fi în București. O unitate mobilă cu 12 paturi va fi instalată la Victor Babeș. În aceste condiții, eventuale noi cazuri vor necesita transportarea către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Arafat a spus că România se îndreaptă către pragul de 900 de cazuri de infecție cu coronavirus pe zi.

”Avem peste 800 de localități cu Covid-19”, a mai spus secretarul de stat, adăugând: ”În unele zone va trebui să se ia măsuri restrictive cât mai curând. În loc să iei măsuri generalizate, pe întreg teritoriul țării, cel mai bine e să aplici o carantină locală”.

Arafat explicat că în curând vor fi zile cu peste 1.000 de cazuri.

”Cine este asimptomatic și decide să se externeze nu se va izola singur acasă, ci și familia este obligată să stea în carantină. Cel asimptomatic externat pe semnătură trebuie să știe că situația i se poate agrava brusc, iar noi nu avem posibilitatea să-l controlăm zilnic, să-i monitorizăm starea de sănătate. Va fi sunat și întrebat cum se simte”, a mai explicat acesta.