Raed Arafat: ”Redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați”

raed arafat
Raed Arafat. Sursa: Captură Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că restricțiile aflate în vigoare în România vor fi relaxate doar după ce un număr important de cetățeni va fi imunizat la COVID-19.

”În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat”, a declarat Arafat la Antena3.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că, în prezent, ”avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză”.

Cu toate că ritmul de vaccinare a scăzut în perioada Paștelui, românii preferând să se distreze, Arafat e încrezător că până în luna iunie se vor vaccina 30% dintre români.

”Asta este ceea ce se doreste pe baza experientei si din alte tari care intr-adevar dupa ce au vaccinat un procent semnificativ din populatie si aici vorbim deja de 30% sau peste 30%, vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populatia atunci s-a vazut impactul si reducerea transmiterii si posibilitatea de revenirea la normalitate”, a mai precizat Raed Arafat.

Premierul Florin Cîțu a declarat că măsurile de restricție vor fi relaxate abia după ce vor fi vaccinați 5 milioane de români, iar scopul final al campaniei de imunizare este atingerea pragului de 10 milioane de persoane imunizate, care ar garanta imunitatea de masă în fața virusului.

”Toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a concluzionat secretarul de stat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.