Raed Arafat: ”Nu se respectă reguli de bază. Avem poze”

Sursa foto: Captură video Antena 3
Sursa foto: Captură video Antena 3

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, spune că relaxarea măsurilor de limitare a epidemiei de coronavirus nu este dublată și de o respectare a regulilor de bază pentru combaterea bolii.

”Nu că s-au relaxat prea mult, o parte au devenit neglijenți, pentru că vedem că nu se respectă reguli de bază. Relaxăm, dar compensăm cu măsurile de distanțare, cu portul măștii, cu dezinfecția și spălatul mâinilor. În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru avem o problemă”, a declarat Arafat, la Digi24.

”Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respecta toate: avem poze de la terase cu mai mulți participanți, e clar că sunt prieteni diferiți care stau acolo și e foarte greu de reglat”, a completat secretarul de stat.

Secretarul de stat a făcut și câteva previziuni sumbre, dacă regulile de prevenție vor continua să fie ignorate.

”Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Tot Arafat a mai spus că boala provocată de COVID-19 nu este o gripă obișnuită.

”Vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze”, a explicat Arafat.