Raed Arafat: ”Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o!”

Raed Arafat FOTO: Gov.ro
Raed Arafat FOTO: Gov.ro

Raed Arafat, secretarul de stat pentru situații de urgență, a recunoscut că autoritățile au pierdut lupta cu pandemia, precizând și ce măsuri se vor lua de acum încolo.

Arafat a spus că indicele de 3 va fi atins în Capitală, iar acest fapt va duce la închiderea restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor, iar masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice.

”Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

”Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o. Mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fitransferaţi către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi”, a mai spus secretarul de stat.

Arafat a vorbit și despre soluții, dar și despre numeroasele probleme:

”Dacă vom continua să vedem situații cum am văzut în Centrul Vechi și dacă oamenii nu sunt dispuși să înțeleagă – petrecerile s-ar putea muta acasă, dacă se întâlnesc 30-40 într-un apartament și fac un chef, autoritățile nu pot avea niciun control -, atunci este inconștiență și vom vedea că măsurile noastre vor eșua”, a spus Raed Arafat.

”Dacă majoritatea vor respecta regulile, este posibil să ajungem să controlăm situația la un platou și să începem să vedem o curbă descendentă în următoarele săptămâni. Atenție, lucrurile nu se întâmplă brusc! Se întâmplă încet”, a adăugat acesta, pentru sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.