Raed Arafat: În următoarele zile poate va fi și mai greu

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că cea mai mare problemă cu care se va confrunta sistemul medical în următoarea perioadă va fi cea a resursei umane, nu cea a aparaturii.

„Impactul pe resursa umană, o oboseală în plus, o suprasolicitare, acesta este momentul în care suntem. Cred că în următoarele patru-șase săptămâni cam asta va fi situația și poate va fi și mai greu în următoarele zile”, a avertizat Raed Arafat, într-o intervenție la Digi24.

Raed Arafat a mai spus că îl „bucură” decizia Curții Constituționale în privința plângerii făcute de Avocatul Poporului cu privire la detașarea cadrelor medicale.

„Și ce mă bucură azi e că la nivelul Curții Constituționale plângerea Avocatului Poporului a fost respinsă, pentru că era cât pe ce să pierdem și posibilitatea detașării cadrelor medicale, care ne-ar fi introdus într-o situație extrem de dificilă în gestionarea crizei. Prin respingerea plângerii de către CCR, am rămas cu instituția detașării, deci putem detașa mai departe în baza legii 136”, a punctat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori.

Raed Arafat a enumerat câteva dintre municipiile care au incidența de peste trei la mie: București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.