Raed Arafat, despre situația din București: ”Nu putem spune că este spre bine”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că epidemia încă face ravagii în Capitală, adăugând, însă, că ritmul de apariție a cazurilor noi a încetinit.

Despre impunerea carantinei în București, Raed Arafat a precizat că decizia aparține autorităților locale.

”Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a spus Arafat la Digi24.

”În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”, a completat secretarul de stat.

Incidența cazurilor noi de infectări la mia de locuitori a ajuns la 6,13, în ultimele două săptămâni, în București. Este un nivel alaramant, iar alte localități din România, printre care și mai multe reședințe de județ, au fost puse în carantină.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.