Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor anti-COVID din București: ”Dacă incidența va crește din nou…”

Raed Arafat FOTO: Gov.ro
Raed Arafat FOTO: Gov.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a comentat decizia de a relaxa anumite restricții în Capitală, după ce rata de incidență a virusului a scăzut sub 3.

Arafat avertizează că relaxarea restricțiilor poate fi anulată dacă numărul de cazuri noi va începe din nou să crească.

”Dacă se va observa că va începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București această măsură poate să fie automat inversată și să fie închis totul din nou. Comitetul așa cum azi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă dacă vede că incidența crește”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU le-a cerut reprezentanților HORECA să respecte regulile de distanțare, mai ales după relaxarea hotărâtă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Programul barurilor, restaurantelor și cinematografelor care se vor redeschide va fi între 6:00 și 21:00. În sălile de spectacol și cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate.

Decizia ridicării restricțiilor din Capitală vine după ce în ultimele trei zile a fost raportată o incidență sub 3 la mia de locuitori.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.