Raed Arafat, despre planurile de vacanță ale românilor pentru această vară: „Aș fi încă rezervat”

Sursa foto: Captură video Antena 3
Sursa foto: Captură video Antena 3

O parte din companiile aeriene au anunțat că încep să-și reia zborurile de săptămâna aceasta. Sunt mulți români care și-au făcut planuri de vacanță din timp, înainte să înceapă criza provocată de coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, într-un intervu la Digi24, că e rezervat în a oferi un răspuns pentru cei care vor să-și facă planuri de vacanță.

„Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii.

Așa că încă e devreme să vorbim de concedii”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Secretarul de stat Raed Arafat a mai declarat și că relaxarea restricțiilor începând cu 15 mai se va face gradual și „să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie, totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”.

Raed Arafat a dat și câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după 15 mai. În primă fază, oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, dar va trebui respectat în continuare numărul maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă din acestea. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.

De asemenea, Raed Arafat a mai declarat că în opinia sa mall-urile nu se vor deschide în primă fază „în niciun caz”. „Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor și a restaurantelor, dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi masuri masive și deodată date jos”, a mai precizat Raed Arafat, la Digi24.