Radu Mazăre se va căsători cu iubita lui în penitenciar

Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons
Radu Mazăre. Foto: Wikimedia Commons

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței ajuns acum la închisoare, şi-a cerut iubita în căsătorie prin telefon şi urmează să se căsătorească în penitenciar luna viitoare, a declarat pentru agenția de presă Mediafax Mihai, fratele lui Radu Mazăre.

Mihai Mazăre a mai spus că fostul primar ar dori să se căsătorească la începutul lunii iulie, chiar de ziua lui, însă ziua ceremoniei trebuie să fie acceptată de conducerea penitenciarului.

Potrivit Legii nr. 254 din 19 iulie 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, persoanele condamnate care se căsătoresc în penitenciar au dreptul, după încheierea căsătoriei, la o vizită intimă de 48 de ore, cu acordul directorului penitenciarului.

Regulamentul de aplicare al acestei legi prevede că persoanele condamnate definitiv au dreptul la o vizită intimă o dată la 3 luni, cu durata de trei ore, cu respectarea condiţiilor legale. Pot beneficia de vizită intimă persoanele care îndeplinesc toate condițiile de mai jos:

a) sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv sunt arestate preventiv în cursul judecăţii;

b) există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi;

c) nu au beneficiat de permisiunea de ieşire din penitenciar în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, în cazul persoanelor condamnate;

d) nu au fost sancţionate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancţiunea a fost ridicată în cazul persoanelor condamnate, iar în cazul persoanelor arestate preventiv în cursul judecăţii în ultimele 30 de zile anterioare solicitării;

e) participă activ la activităţi şi programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială ori la muncă.

Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare

 

Radu Mazăre este închis acum în Penitenciarul Rahova de la marginea Bucureștiului. El a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Retrocedărilor” de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Concret, Radu Mazăre a fost găsit vinovat de restituirea ilegală a unor suprafeţe de teren intravilan din Mamaia, plajă şi faleză, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).