Radu Mazăre a fost reținut în Madagascar

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri, 8 mai, în Madagascar, au declarat pentru publicația G4Media.ro surse judiciare. Deși se afla sub control judiciar, fostul primar al Constantei a fugit din Romania în Madagascar pe 30 decembrie 2017. 

Potrivit Știrile ProTV, Radu Mazăre a fost reţinut de autorităţile locale din Madagascar.

Urmează acum ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări, mai notează G4Media.ro.

În februarie 2019, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri de pe faleza din Constanța.

În urmă cu doar câteva zile, pe 3 mai 2019, Radu Mazăre a primit o sentință de 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, dosarul Polaris, însă această sentință poate fi atacată cu apel.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.