Radu Banciu renunță la emisiunea de la B1 TV

Radu Banciu renunță la emisiunea de la B1 TV
Radu Banciu renunță la emisiunea de la B1 TV

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu”, Radu Banciu, a anunțat că va încheia colaborarea cu B1 TV.

„Nu voi intra astăzi în detalii, pentru că nu m-am consultat cu cine trebuie. Însă, în orice caz nu să o mai lungim, dragi prieteni. Și anunț asta cu calm și liniștit, este un anunț final. Această emisiune nu va mai continua la un moment dat.

Decizia este deja luată și ea se va termina. (…) Am luat deja această decizie, nu m-am consultat cu nimeni. (…) Este decizia mea și numai a mea și nu poate fi schimbată de nimeni.

Radu Banciu realizează emisiunea de la B1 TV din 2011. Și-a început cariera jurnalistică în presa sportivă. A scris pentru Prosport și Gazeta Sporturilor și a realizat o emisiune radio la Sport Total FM și Pro FM. În televiziune a mai lucrat la Sport.ro și este cunoscut pentru comentariile sportive de la Eurosport, mai ales pentru cele alături de Radu Naum, de la Turul Franței.

Într-un interviu pentru Pagina de Media acordat în 2014, Radu Banciu spunea că brandul său e mai puternic decât cel al televiziunii B1.

„Eu m-am gandit o dată la chestia asta și cred că la momentul la care făceam această analiză, în afară de mine și Cronica Cârcotașilor (emisiunea veche), cred că nu exista un nume mai mare decât brandul postului. Așa cum Radu Moraru a fost un brand mai puternic decat B1, cred că așa am ajuns eu să fiu la B1. Cred că eu am ajuns să fiu mai important decât numele postului”, declara Radu Banciu.

Radu Banciu mai spunea atunci că a avut și oferte, însă a ales să rămână la B1 TV.

„Da, am avut niște oferte, pană la urmă n-am plecat, cred că normal ar fi fost să plec, așa cum au spus toți oamenii pe care i-am consultat. N-am avut nenumerate oferte, era greu să mi se facă oferte, era clar că trebuie să accepte niște condiții firești, trebuia să-ți garanteze dreptul de a spune orice. La ce televiziune de știri aș putea să fac asta acum?”, mai spunea Banciu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.